Hoe schrijf je SEO webtekst voor Google?

Hoe schrijf je SEO webtekst voor Google?

Dit zijn onze tips en trainingen over SEO webtekst schrijven

SEO webtekst schrijven voor Google bestaat uit veel aspecten. Je moet zoekwoorden bedenken en verwerken in je webtekst, titel en tussenkopjes. Je moet metatags schrijven. En je moet bijvoorbeeld rekening houden met de snelheid van je website. Op deze pagina vind je de artikelen die we over SEO hebben geschreven. Daarnaast vind je links naar  SEO schrijftrainingen. Hoe schrijf je SEO webtekst voor Google? Begin met deze tips en tricks. Vergeet niet onderaan deze pagina de trainingsvideo te bekijken over het schrijven van webteksten. En vraag daaronder ook meteen ons gratis e-book aan!

Inhoud

Zoekwoorden kiezen: 3 tips om het anders te doen

Een website van 1 pagina heeft maar 1 kans om in de zoekresultaten van Google te komen. Een website van 100 pagina’s heeft 100 kansen. Dat maakt het schrijven van blogs en landingspagina’s zo belangrijk. Maar hoe kun je zoekwoorden kiezen die nog uniek zijn binnen je branche? Drie tips die je direct kunt toepassen.

Bovenaan in Google: maak een SEO strategie

In de zoekmachine is je concurrent de aartsvijand en wil je niets liever dan je concurrent qua positie verslaan. Hoewel vindbaarheid een factor is die ongetwijfeld bijdraagt aan je succes, moet je jezelf niet blindstaren op de positie. Hoe je wel succesvol kan zijn op het gebied van vindbaarheid? Met een gedegen SEO (copywriting) strategie. 

Voorkom plagiaat en dubbele content voor SEO

Zoekmachines zoals Google willen hun gebruikers de best mogelijke zoekresultaten geven. Mensen die online informatie zoeken, verwachten originele en nuttige content. Twee redenen dus om nooit dubbele content te bieden. Wanneer heb je het over dubbele content en plagiaat? Hoe voorkom je het? En met welke tools ontdek je dubbele teksten?

Training: SEO webtekst schrijven

Tijdens de training SEO webtekst schrijven leer je hoe websites zijn opgebouwd – en hoe Google ze doorzoekt en rankt in de zoekresultaten. Met die kennis kun je na afloop zelf je eigen website aanpassen, zodat deze beter scoort op search engine optimization (SEO). Tijdens de training ga je aan de slag met het optimaliseren van een webtekst.

SEO tips om ook straks vindbaar te blijven in Google

Als je goede webtekst schrijft, beloont Google dat met een hogere ranking. Alleen, hoe bepaalt Google wat een goede webtekst is? Het lijkt erop dat de algoritmen van Google steeds meer lijken op hoe mensen echt lezen. Wat betekent dat voor jouw webteksten? Wat wordt belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie?  Enkele SEO tips die je vast nog niet kent.

Synoniemen voor SEO zoekwoorden

Google wordt steeds slimmer. Je kunt nu gevonden worden op een synoniem van een zoekwoord dat je absoluut nergens gebruikt. Niet in je bodytekst. Niet in je metatags. En niet in je titel of H1-kopjes. Hoe dat kan? De robots van Google zoeken en lezen steeds meer als een echt mens. Dat heeft een enorm groot voordeel: je kunt dus gewoon schrijven voor mensen. 

Maak pillar pages om beter vindbaar te worden

Een pillar page is een centrale pagina op je website waar je alle informatie over een bepaald onderwerp verzamelt. Producten, video’s, blogs, gebruiksaanwijzingen, whitepapers…alles is er overzichtelijk te vinden. Handig voor webbezoekers én voor Google. Met een goede pillar page verbeter je jouw organische zoekresultaten dan ook. Je SEO. 

Incompany training SEO webtekst schrijven

Op basis van jouw wensen stellen we graag een incompany training SEO webtekst schrijven samen. Uiteraard met jullie eigen voorbeelden en cases. We kunnen de SEO schrijftraining intern bij jullie op kantoor geven, maar ook op een externe locatie. En een incompany training SEO webtekst schrijven kan zolang duren als je wilt. Van één dagdeel tot meerdere dagen. 

Zorg na SEO voor een goede landingspagina

Heeft je SEO zijn werk gedaan? Dan komt je webbezoeker op een landingspagina op je website. Die landingspagina moet meteen de aandacht grijpen. Hij moet overzichtelijk zijn en direct duidelijk maken wat je de lezer biedt. Het Belgische Munthuis is meester in het maken van goede landingspagina’s. Dus waarom zou je de techniek niet bij ze afkijken?  

Video afspelen

Hoe schrijf je een goede webtekst? (video)

Trainer Wim van der Mark heeft een videotraining samengesteld over het schrijven van webteksten. Dit gaat niet specifiek over SEO, maar kan wel interessant voor je zijn. Hij praat over eyetracking en kijkgedrag, hoe je mensen aan het lezen houdt en hoe je webteksten schrijft volgens de dialoogmethode. Klik op de afbeelding hiernaast om de video te bekijken.

Training tekst schrijven voor websites, mailings, vacatures en offertes

Hoe schrijf je een goede webtekst? (e-book)

We hebben 40 pagina’s tips over tekstschrijven voor websites voor je verzameld. Dit e-book gaat niet specifiek over SEO maar biedt wel handige informatie over kijk- en leesgedrag. Over het wervend maken van je webteksten. En bijvoorbeeld over het schrijven van je eerste zin. Vul het formulier in en je krijgt direct een e-mail om het e-book te downloaden.