Online schrijftrainingen tijdens coronacrisis

Online schrijftrainingen tijdens de coronacrisis

Dezelfde training, maar dan veilig thuis

Tot 1 juni zijn alle bijeenkomsten in Nederland verboden. Trainingen op locatie vallen daaronder. Toch kun je onze schrijftrainingen nog steeds volgen, want we geven ze tijdelijk online. Met speciale software, waardoor je exact dezelfde training krijgt als op locatie. Met dezelfde trainer. Dezelfde lesstof. En dezelfde interactie met mede-cursisten. Alleen nu volg je de online schrijftraining veilig bij jou thuis of op het werk. Je krijgt zelfs een paar extra’s!

Zo werkt het

Je hebt alleen een rustige plek nodig en een laptop met wifi. Een tablet kan ook, maar dan is het lastiger om bestanden te delen. Je krijgt een webadres en inlogcode van ons. Op het afgesproken tijdstip log je in en vervolgens maak je kennis met de trainer en je mede-cursisten. De trainer vertelt wat je moet doen en geeft de training exact zoals hij dat anders op locatie doet.

  • Je krijgt les van dezelfde trainer
  • Je kunt kennismaken met de andere cursisten
  • Je kunt feedback geven op elkaars teksten
  • Je kunt vragen stellen wanneer je wilt
  • Er is volop ruimte voor discussie
  • En natuurlijk zijn er pauzes

Extra's bij de online schrijftrainingen

Het enige verschil is dat je nu zelf voor koffie, thee en een lunch zorgt. Daarnaast hoeven wij geen leslocatie te huren. Dat compenseren we door je het volgende te bieden:

  • De gehele training als video (om terug te kijken wanneer je wilt)
  • Gratis boek ‘Overtuigend en Interactief Schrijven’ van Wim van der Mark
  • Gratis tekstconsult van copywriter Jeffrey Rijkhoff

Na de training ontvang je het boek per post op je werkadres en krijg je een link om de video van de training te downloaden. Daarnaast kun je Jeffrey Rijkhoff een tekst e-mailen die je zelf hebt geschreven (maximaal een A4). Vervolgens krijg je via een telefonisch gesprek tips en tricks van Jeffrey waarmee je de tekst kunt verbeteren. Zo pas je dus toe wat je tijdens de training hebt geleerd en leer je door het te doen.

Wat heb je nodig?

Een laptop of desktop computer met wifi en een microfoon is voldoende. Een webcam is niet verplicht, maar is wel fijn bij het kennismaken. Met een headset ben je iets beter te verstaan en horen andere mensen in je omgeving niets. Een headset is dus handig als je niet alleen of op een rustige plek kunt zitten.

Ook voor incompany schrijftrainingen

Vooralsnog geven we de trainingen ‘winnende webtekst schrijven‘ en ‘schrijven voor fondsenwervers‘ online. Dit zijn schrijftrainingen met open inschrijving. Ook incompany schrijftrainingen kun je thuis met je collega’s volgen. Je bepaalt dan zelf hoe lang een training duurt, bijvoorbeeld vier keer anderhalf uur in plaats van een hele dag. En het mooie van online trainingen is dat je alles later nog eens kunt terugkijken!

online schrijftrainingen
Online schrijftraining

Reacties na een online training van Wim:

“Wim heeft duidelijk verstand van zaken en heeft ervaring in online les geven. Wim snapt dat interactie key is bij een online les.”

“Wim kan goed vertellen. Hij heeft veel verstand van en ervaring in dit thema. Hij hield het zo interactief mogelijk en dat terwijl het een virtuele bijeenkomst was.”

“Heel goede uitleg over de stof, duidelijk en met mooie voorbeelden die we meteen konden toepassen. De les bevatte goede interactie (met de vragen tussendoor via Shakespeak.me). Een goed voorbeeld van hoe je een online les het beste geeft!”

“Ik was van tevoren nogal sceptisch over het digitaal les krijgen, maar ben echt aangenaam verrast. Mede door de opzet van de les van Wim. Zoom werkte perfect en door de enquêtevragen tussendoor werd je op de juiste momenten uitgedaagd om zelf na te denken over het onderwerp. Verder gaf Wim concrete en duidelijk onderbouwde voorbeelden vanuit zijn eigen ervaring. Ik had zelf ook tegen Wim gezegd dat ik de les liever klassikaal had gehad, maar dat dit alternatief perfect werkt.”