Jeffrey Rijkhoff

Jeffrey Rijkhoff

Na minstens 15.000 zakelijke teksten te hebben geschreven, is schrijftrainingen geven en coachen eigenlijk nóg leuker. Dat doe ik nu als Dialoogtrainer.

Al vroeg op de markt

Toen ik 12 jaar was, hielp ik mijn vader al met verkopen op de markt. Zaterdagochtend om half 6 op, prijskaarten maken, de kraam netjes houden… Langzaamaan deed ik steeds meer tot ik de markt tijdens vakanties van mijn vader volledig overnam. Daar is het zaadje voor mijn interesse in marketing en verkoop waarschijnlijk geplant. 

Eerste contacten met copywriters

Na de HEAO en een MBA-studie in Engeland en Amerika heb ik altijd marketingfuncties gehad – de laatste was campagnemanager bij Zwitserleven. Ik werkte toen veel samen met reclamebureaus en copywriters, maar ik had steeds het gevoel dat ik het zelf minstens zo goed kon. De teksten die ik kreeg liepen vaak niet lekker, zonder dat ik kon aanwijzen waarom. Ik ben daarom cursussen gaan volgen en boeken gaan lezen – en heb alles over tekst geleerd wat ik maar tegenkwam.

Freelance copywriter en schrijftrainer

In 2002 heb ik de stap gezet om freelance copywriter te worden. Al snel kon ik aan de slag voor klinkende namen als het Reumafonds, CliniClowns, ABN AMRO, Wolters Kluwer en de Postbank (nu ING). Na een paar jaar verhuisde ik naar Spanje (ik woon vlak bij Malaga), want ik had vrijwel alleen telefonisch en online contact met opdrachtgevers. En schrijven kun je overal. Inmiddels ben ik zo’n 350 opdrachtgevers en 15.000 teksten verder – en deel ik mijn kennis door schrijftrainingen te geven. Voor trainingen vlieg ik heen en weer. Vanaf Malaga ben ik binnen een paar uur in Nederland.

Meer weten? Bel me gerust op 06 – 216 90 517 of stuur me een bericht.

Bedankt voor je interesse!